Θέατρο Πόρτα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο ΧΩΡΟΣ

Θέατρο Πόρτα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΑ
Θεατρική Σεζόν 2021-2022


Trailer: https://bit.ly/3u2CmXg

Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Το θέατρο κλονίστηκε το προηγούμενο διάστημα όσο λίγοι τομείς κ.λπ. κ.λπ.». Ας θυμηθούμε ότι όλοι μας ξαφνιαστήκαμε, ταραχτήκαμε, φοβηθήκαμε, δοκιμαστήκαμε, αμφιβάλαμε, απογοητευτήκαμε, ενίοτε διασπαστήκαμε, αδικηθήκαμε. Κάποιοι πιο πολύ από άλλους, αλλά όσοι ήμασταν τυχεροί συνεχίσαμε. Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Ό,τι δεν σε καταστρέφει σε κάνει πιο δυνατό κ.λπ.». Ας θυμηθούμε ότι υπάρχουν πράγματα που προέχουν, όπως η υγεία, σωματική και ψυχική, κι ας μην καταστρέψουμε κι ό,τι μας απέμεινε.
Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Η σημαντικότητα της τέχνης κ.λπ. κ.λπ.». Ας θυμηθούμε, ότι η όποια τέχνη έχει την δική της γλώσσα και δεν έχει ανάγκη να εκφράζεται μέσα από βαρύγδουπες δηλώσεις.
Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Πολλά θέατρα, πολλές παραστάσεις, ποιον αφορούν;». Ας θυμηθούμε ότι ο καθένας κάνει όσα μπορεί κι ό,τι αντέχει. Καμιά φορά κάνει και παραπάνω, προσπαθώντας να θυμηθεί από πού ξεκίνησε και πώς ονειρεύτηκε τη ζωή του. Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Τα ίδια έργα, οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια ανακύκλωση αγωνίας να εκφράζεται ως καινούρια πρόταση». Ας θυμηθούμε όλοι ότι χρειάζεται χρόνος πολύς για να χτιστεί μια πραγματικότητα και ελάχιστος για να καταστραφεί. Ας επενδύσουμε στη φροντίδα.
Ας μην ξαναδούμε μόνο τους γνωστούς… Ας ανακαλύψουμε νέους κόσμους και ας διατηρήσουμε την ελπίδα και το δικαίωμα στο όνειρο με σταθερότητα και μέτρο. Ας μην κάνουμε τη ζωή θέατρο… Και μάλιστα του παραλόγου. Το θέατρο είναι, απλώς, ένας φευγαλέος αντικατοπτρισμός της ζωής που έχει νόημα μόνο εντός λογικών ορίων. Όταν χαθεί η λογική, η δύναμη που προσφέρει η διονυσιακή μανία καταλήγει σε μια πολύ επικίνδυνη πλάνη.
Ας πιάσουμε και πάλι τη ζωή, το θέατρο, τα όνειρα από την αρχή κι ας μην καταλήξουμε να κάνουμε άλλη μια φορά… τα γνωστά.
Θωμάς Μοσχόπουλος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΑ (αναλυτικά)

Τη θεατρική σεζόν 2021-22, στο ΠΟΡΤΑ, κάνουν πρεμιέρα τρεις παραστάσεις: Πόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μαγιόκ (Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου), Ο γιατρός της τιμής του, του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα (Πρεμιέρα: 21 Νοεμβρίου) και Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια, του Θωμά Μοσχόπουλου (Πρεμιέρα: 12 Δεκεμβρίου), όλα σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Επιπλέον, το ΠΟΡΤΑ φιλοξενεί δύο ακόμη παραγωγές: Λάθος χώρα του Γκαζμέντ Καπλάνι, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση (Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου) και Μεταμόρφωση, του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή (Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου).

Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Ε Σ ΠΟΡΤΑ
Πόσο κοστίζει να ζεις (The cost of living)
της Μαρτίνα Μαγιόκ
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου

Ο γιατρός της τιμής του
του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα
Πρεμιέρα: 21 Νοεμβρίου

Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια του Θωμά Μοσχόπουλου
Πρεμιέρα: 12 Δεκεμβρίου
Από 5 έως 105 χρόνων


Φ Ι Λ Ο Ξ Ε Ν Ο Υ Μ Ε Ν Ε Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Ε Σ
Λάθος χώρα

του Γκαζμέντ Καπλάνι
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου

Μεταμόρφωση
του Φραντς Κάφκα
3ος χρόνος
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου

<Σεπτέμβριος>
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
Σαβ, 2/9
21:00
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "SON" FLAMENCOS Μεσογείων 59 Θέατρο Πόρτα - Αθήνα, Αττική
25€