Σύγχρονο Θέατρο
Ο ΧΩΡΟΣ

Σύγχρονο Θέατρο

Σύγχρονο Θέατρο

Θεατρική περίοδος 2022-2023

Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός

τηλ 210 3464380, info@sychronotheatro.gr


Το Σύγχρονο θέατρο εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν ’22-’23 το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις με το «Το Σφαγείο του Έρωτα»,  μια εμπνευσμένη παραγωγή με αφετηρία το έργο του Παντελή Μπουκάλα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, η οποία επανέρχεται για 2η σεζόν με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ της νεότερης γενιάς.

Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου από Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 επίσης επιστρέφει μια παράσταση που προκάλεσε αίσθηση τόσο στο θεατρόφιλο όσο και στο μη-θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας,  το «Ανάμεσα σε δύο κόσμους». Το κύκνειο άσμα του Ivan Turgenev υπενδεδυμένο αποκλειστικά με τη μουσική του Φρεντερίκ Σοπέν, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, καταφέρνει να δημιουργήσει μια άκρως ρομαντική και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ακολουθεί ένα από τα μεγάλα και άλυτα μυστήρια της Ιστορίας , η «Χορευτική Πανούκλα /Dancing Plague» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μάρκελλου. Μετά την επιτυχημένη “εξάπλωση”  της Χορευτικής Πανούκλας στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά τον περασμένο Μάϊο, έρχεται η σειρά μας! Πρεμιέρα 22 Οκτωβρίου 2022.

Στις 29 Οκτωβρίου, σε παραγωγή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών με την υποστήριξη του ιδρύματος The Franz Kafka Society – Πράγα και του Πολιτιστικού “Τσέχικου Κέντρου Αθήνας” , παρουσιάζεται μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις τρεις προηγούμενες χρονιές, η «Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή .

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει αυτή η χρονιά θα ανέβει σε πανελλήνια πρώτη η παράσταση «Άκρως Συμπαντικό» , η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και με έναν θίασο εξαίρετων ηθοποιών. Μέσα από το χιούμορ και τις συνεχείς ανατροπές, αποκαλύπτονται οι δυσκολίες και η περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα η αξία και η ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων καθώς και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τέλος, η παιδική σκηνή του Σύγχρονου θέατρου με την καλλιτεχνική σφραγίδα της Συντεχνίας του Γέλιου, υπόσχεται από 16 Οκτωβρίου 2022 μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Η νέα κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι , πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις.

Παράλληλα, θα επαναληφθούν για λίγες παραστάσεις: «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» , «Ο Μορμόλης» και «Μια γιορτή στου Νουριάν».

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στο:  www.sychronotheatro.gr
Facebook

Instagram